• Română
    • Русский
    • English

Despre Triathlon Triumph

Sporter a organizat un număr mare de evenimente sportive de alergare, înot și ciclism în Republica Moldova. Acum, noi am decis să combinăm aceste trei discipline sportive într-o competiție grandioasă de triatlon.

La începutul verii, Sporter și Federația de Triatlon din Republica Moldova vor organiza cel de-al treilea campionat de triatlon în aer liber din țară – „Triatlon Triumph”.

Primul campionat de triatlon din Moldova a avut loc pe 25 iunie 2017. La acesta au participat 150 de sportivi, care și-au înscris numele în istoria dezvoltării sportului din țară. Conform tradiției, la competiție au participat nu doar sportivi profesioniști, dar și amatori ai unui stil de viață sănătos. Triatloniștii au depășit una dintre cele două distanțe, pregătite de către organizatori:

  • „Olympic” și „Relay” – 1,5 km de înot, 40 km de ciclism și 10 km de alergare;

  • „Super Sprint” – 400 m de înot, 10 km de ciclism și 2,5 km de alergare.

 

Al doilea „Triathlon Triumph” a avut loc pe 17 iunie 2018! La evenimentul sportiv au participat 250 de atleți experimentați și începători, care au concurat pe distanțele alese din timp. Iar Sâmbătă, 16 iunie din același an, a avut loc campionatul de triatlon pentru copii „Kids Triathlon Triumph”, la care au participat 30 de tineri triatloniști.

 

Anul trecut, „Triathlon Triumph” a avut loc pe 14 iulie 2019! La evenimentul sportiv au participat 220 de atleți experimentați și începători, care au concurat pe distanțele: Olympic, Super Sprint și Relay. Iar Sâmbătă, 16 iunie din același an, a avut loc campionatul de triatlon pentru copii „Kids Triathlon Triumph”, la care au participat 40 de tineri triatloniști.

La „Triathlon Triumph” pot participa toți sportivii profesioniști și amatori, care consideră că sunt în stare să depășească distanțele – „Olympic”, „Super Sprint” și „Olympic Relay”.